Studentima, penzionerima i starijim od 65 godina upola jeftinija karta za Trebevićku žičaru

Preporučujemo

Grad Sarajevo i Javno preduzeće Sarajevo d.o.o. od sutra poklanjaju svim učenicima, studentima, penzionerima i osobama starijim od 65 godina iz BiH upola jeftinije karte za Trebevićku žičaru! Od 15. decembra, pa sve do prvog marta naredne godine, ove kategorije stanovništva će moći kupiti povratnu kartu za Žičaru po cijeni od samo 3 KM.

Odluka je donesena kako bi se građanima omogućilo da u vrijeme zimskih uvjeta i praznične atmosfere mogu po promotivnim cijenama uživati u vožnji i ljepotama Trebevića.

- -

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka pozdravio je ovaj potez uprave JP Sarajevo d.o.o. ističući da je ovo popularna mjera koja će olakšati brojnim Sarajlijama odmor i uživanje na čistom planinskom zraku.

“Svi smo svjesni informacija o zagađenosti zraka, te mjera koje se najavljuju i poduzimaju u tom smislu. Ovom odlukom, Grad Sarajevo u takvim okolnostima želi Žičaru učiniti još pristupačnijom. Oživljavanje Trebevića je naš veliki projekt i uvjereni smo da ako još uvijek ima onih koji se nisu barem jednom provozali Žičarom, nakon ove odluke ih više neće biti”, rekao je gradonačelnik Skaka.

Esad Tanović, direktor JP Sarajevo d.o.o., koje upravlja Sarajevskom žičarom, navodi da je odluka donesena povodom predstojećih praznika „kao poklon svim našim učenicima, studentima, penzionerima i osobama starijim od  65 godina“.

“Od 15.12. će biti omogućena vožnja Žičarom po promotivnim cijenama, sniženim za 50%. Tako će cijena povratne karte za vožnju Žičarom za pomenute kategorije iznositi 3 KM. Promotivna cijena karata će biti na snazi u periodu od 15.12.2018. do 01.3.2019. godine. JP Sarajevo će nastaviti svakodnevno raditi na poboljšanju ponude i kvalitete usluge na Sarajevskoj žičari”, rekao je Tanović.

- -

Popust se, kako je istaknuo, ostvaruje uz predočenje odgovarajućeg dokumenta izdatog u Bosni i Hercegovini.

Najnovije

Kajganić najavio optužnicu protiv advokatice uhapšene kad i Debevec i Mehmedagić

Glavni državni tužilac Milanko Kajganić je na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) najavio...