Subašić najavila tužbu protiv Stevandića: ‘Neće on mirno spavati’

Preporučujemo

Predsjednica udruženja Majke Srebrenice Munira Subašić, kazala je kako će uskoro krivično goniti Nenada Stevandića, predsjednika Narodne skupštine RS.

Reagujući na izjave političkih predstavnika iz RS, kazala je kako se navikla na izjave predsjednika ovog entiteta. Naglasila je kako nju i ostale članice udruženja više zabrinjavaju izjave i postupanja Stevandića.

- -

“Meni lično kao majci je Stevandić opasniji od Milorada Dodika i mi kao organizacija i udruženje razgovaramo sa vrlo važnim advokatima, ne iz Bosne, nego iz inostranstva, te ćemo podnijeti krivičnu prijavu protiv njega jer on stvarno evo danima truje, truje, truje, truje, truje…”, kazala je Subašić za BHRT.

Podsjetila je za tužbe protiv Holandije i UN-a.

“Stavandić neka zna da smo mi uspjele da tužimo UN, pa smo uspjele da tužimo vladu Holandije, ministarstvo odbrane, pa da dobijemo presudu. Ja mu garantujem životom da ćemo i protiv njega donijeti presudu, neće on mirno spavati”, poručila je.

Za predstavnike država koji nisu glasali za Rezoluciju o Srebrenici kazala je kako ih ne želi vidjeti u Memorijalnom centru u Srebrenici.

Najnovije

Stoltenberg: NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji vojne pomoći Kijevu

NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji opskrbe Ukrajine oružjem, saopćio je danas Savez, preuzimajući dužnost od SAD-a u...