Sud BiH potvrdio optužnicu protiv uposlenika BHANSA-e za pronevjeru

Preporučujemo

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu u predmetu Dejan Pudar koja optuženog tereti da je radnjama opisanim u optužnici počinio krivično djelo pronevjera u službi.

Kako je saopćeno iz Suda BiH, Pudar se tereti da je u periodu od januara 2014. do kraja novembra 2015. godine, radeći na poslovima glavnog blagajnika, kao ovlaštena osoba za podizanje i raspolaganje novčanim sredstvima u Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA), krivotvorio račune pravne osobe Mrkulić Company d.o.o. Sarajevo, za navodno pružene usluge BHANSA-e.

- -

Na osnovu njih je, kako navode iz Suda BiH, prisvajao za sebe novčane iznose naznačene na računima za usluge koje nisu realizirane, a na kojim računima su neistinito naznačeni drugi uposlenici BHANSA-e, na koje osobe su isti računi navodno ispostavljeni, te je na taj način, s ciljem da za sebe pribavi protupravnu imovinsku korist, iz blagajne BHANSA-e prisvojio za sebe novac koji mu je bio povjeren, tj. iznos od 276.222,50 KM.

Najnovije

Gradonačelnik Beograda prijeti sukobima ako izgubi vlast: Ići ćemo da se bijemo po ulici

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je Srpska napredna stranka (SNS) spremna da "ne prizna" izbore i da...