Hrvatska: Sud odbio Strabag, nema više prepreka za izgradnju Pelješkog mosta

Preporučujemo

Zagrebački Upravni sud odbio je zahtjev Strabaga za privremenu zabranu gradnje Pelješkog mosta, čime je uklonjena i zadnja moguća prepreka za početak gradnje ovog mosta.

Državna komisija u Hrvatskoj dobila je danas Rješenje Upravnog suda u Zagrebu, kojim je o prijedlogu tužioca STRABAG AG, Republika Austrija za odgodnim učinkom tužbe u odnosu na izvršenje Odluke o odabiru.

- -

Podsjetimo, Strabag je Upravnom sudu podnio tužbu i zatražio privremenu mjeru nakon što je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (Dkom) odbila njegovu žalbu na odluku Hrvatskih cesta da posao gradnje Pelješkog mosta povjere kineskom konzorciju predvođenom kompanijom China Road and Bridge Corporation.

Ugovor za gradnju Pelješkog mosta potpisan je u ponedjeljak, a ovakva odluka Suda spriječila je odgodu gradnje koja bi mogla potrajati i do dvije godine, piše index.hr.

 

Najnovije

Bečarević: Direktni strujni udar Vlade FBiH i Uprave JP EPBiH na višečlane porodice u Federaciji BiH

Za NAP piše: Almir Bečarević, predsjednik Kantonalnog vijeća SBiH Nakon "detaljnih" obrazloženja kojima nas bombarduje JP Elektroprivreda BiH, a sve...