Sud u Beogradu Edinu Vranju odredio pritvor

preporučujemo

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor od 30 dana za Edina Vranja koji je prije dva dana uhapšen na graničnom prijelazu Uvac.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu Vranju je, nakon saslušanja, odredio pritvor u trajanju od 30 dana zbog opasnosti od bjekstva.

– Protiv navedenog rješenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rješenja – saopćeno je iz Odjeljenja za ratne zločine u Beogradskom Višem sudu.

Bivši visokopozicionirani službenik Federalne uprave policije (FUP), Edin Vranj, uhapšen je u Srbiji u nedjelju, 12. septembra, zbog sumnje da je počinio ratne zločine protiv ratnih zarobljenika u Goraždu.

Kako su u ponedjeljak iz Tužilaštva za ratne zločine Srbije kazali za BIRN, Vranj je “optužen da je počinio krivično djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika u periodu od 1993. do 1994. u općini Goražde, Bosna i Hercegovina”, a krivični postupak se vodi već sedam godina.

Vranj je treći građanin Bosne i Hercegovine uhapšen na graničnim prijelazima sa Srbijom proteklih godina zbog optužbi za ratne zločine.

Najnovije

Dodik najavio novu sjednicu: Ukinuti OS BiH, VSTV i UIO; približeni stavovi s Milanovićem

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da treba povući ranije date saglasnosti Republike Srpske za formiranje Oružanih...