Sud u Podgorici poziva bh. državljanina da svjedoči, a MUP Crne Gore ga protjerao

preporučujemo

Osnovni sud u Podgorici uputio je poziv državljaninu Bosne i Hercegovine Igoru Bošnjaku kako bi svjedočio u postupku koji se vodi protiv Novljanina Vladimira Roganovića zbog lažne dojave bombe u diskoteci Beagle.

Ovaj potez suda ne bi bio čudan da prije nepunih dva mjeseca Bošnjak, koji je živio u Herceg Novom, odlukom Ministarstva unutrašnjih poslova nije protjeran iz Crne Gore, piše CDM.me.

Osim toga, istom odlukom MUP-a zabranjeno mu je da se u periodu od godinu dana vraća u državu u kojoj živi, a već nakon dva mjeseca ga pozivaju u sud.

Prema nezvaničnim saznanjima Dana, Bošnjak ima veoma bitnu ulogu u postupku koji se vodi protiv Roganovića. Naime, on je tokom istrage tvrdio da Roganović, koji je navodno blizak ”kavačkom klanu” nije pozvao policiju i lažno prijavio bombu u diskoteci, već da je to uradio on.

Odmah pošto je “preuzeo krivicu”, on je protjeran iz Crne Gore uz kratko obrazloženje da bi mogao predstavljati opasnost za državu. Iako je priznao krivicu, detalji iz njegovog iskaza nijesu se podudarali sa činjenicama iz spisa predmeta, zbog čega je utvrđeno da je pokušao da preuzme krivicu Roganovića.

Pravni zastupnik Bošnjaka Srđan Lješković kazao je da je stupio u kontakt sa njegovom porodicom, ali oni ne znaju da li je upućen sporni poziv za svjedočenje, prenosi radiosarajevo.

“U slučaju da takav poziv stigne, on će se odazvati na svaki poziv suda i odgovoriti na svako postavljeno pitanje. Ako se Bošnjak poziva kao svjedok u krivičnom predmetu protiv Roganovića, možda su nam sada poznati razlozi njegovog protjerivanja iz zemlje u kojoj je proveo čitav život. U slučaju da dobije poziv suda za svjedočenje, pozivamo Upravu policije da mu se omogući ulazak u zemlju radi davanja iskaza. Kao što vidite, tek nekoliko mjeseci nakon protjerivanja saznajemo pravi razlog jer se u rješenju o protjerivanju ne navodi nijedan razlog”, kazao je Lješković.

On je napomenuo da je uložio žalbu na rješenje o protjerivanju, ali da još nisu dobili odgovor po tom pitanju.

Bezbjednosne službe došle su do podataka da postoji opasnost da bi Bošnjak mogao počiniti neko krivično djelo na štetu pripadnika suprotstavljene grupe iz Kotora. On je zbog toga hitnom reakcijom protjeran iz države. Navodno je pripremao bombaške napade.

U žalbi na odluku o protjerivanju je naglašeno i da se Bošnjak nikada nije bavio nedozvoljenim radnjama, a kamoli kriminalnim ili drugim aktivnostima koje bi predstavljale opasnost za unutrašnju bezbjednost Crne Gore.

Najnovije

Ministarstvo sigurnosti potrošilo oko 12.000 KM na poklone, ručkove u Blagaju, Bihaću…

U Ministarstvu sigurnosti BiH, za razliku od ostalih, niko nema pravo na biznis kartice za reprezentaciju pa ih niko...