Suđenje Sanjinu Sefiću: Advokati odustali od saslušanja optuženih

preporučujemo

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održano novo ročište na suđenju u slučaju Sanjin Sefić. Međutim, ovo ročište je trajalo tek desetak minuta budući da su advokati optuženih odustali od saslušanja njihovih branjenika.

Tako je Safet Medošević, advokat optužene Sare Sefić, inače sestre Sanjina Sefića, odustao je od saslušanja svoje klijentkinje koja je na današnjem ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu trebala svjedočiti u svoju korist.

Ona se tereti da je zajedno sa Dinom Alićem, Amarom Salihovićem i Saudom Nišićem pomogla Sanjinu S da nakon nesreće koju je skrivio pobjegne iz BiH u susjednu Srbiju gdje je uhapšen par dana nakon nesreće.

Od saslušanja svojih klijenata na današnjem ročištu odustali su i advokati Amara Salhovića i Dine Alića, piše radiosarajevo.

Podsjećamo, optužnica Sanjina Sefića tereti da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, “golfom 6” krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Najnovije

Ministarstvo sigurnosti potrošilo oko 12.000 KM na poklone, ručkove u Blagaju, Bihaću…

U Ministarstvu sigurnosti BiH, za razliku od ostalih, niko nema pravo na biznis kartice za reprezentaciju pa ih niko...