Šukalo o slučaju Dragičević: Predložićemo izmjene zakona o tužilaštvu i krivičnom postupku

preporučujemo

Predsjedavajući Antikoruptivnog tima NSRS Adam Šukalo izjavio da je jasno da će vladajuća koalicija učiniti sve da zaključci Anketnog odbora ne budu usvojeni, te najavio da će tražiti izmjene Zakona o javnim tužilaštvima RS i Zakona o krivičnom postupku, javlja BHRT.

Vanredna Sjednica Poslaničkog antikoruptivnog tima NSRS u vezi sa zaključcima Anketnog odbora formiranog odlukom Narodne skupštine s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića, održana je danas u Banjaluci.

Nakon sjednice, predsjedavajući Poslaničkog antikoruptivnog tima NSRS Adam Šukalo izjavio da je jasno da će vladajuća koalicija učiniti sve da zaključci Anketnog odbora ne budu usvojeni.

“Zato smo odlučili da predložimo izmjenu dva ključna zakona,koja se tiču se izmjene Zakona o javnim tužilaštvima RS jer sve zavisi od tužilačke volje, što će biti i u slučaju Dragičević”.”

Šukalo je također rekao kako će tražiti izmjene Zakona o krivičnom postupku, koji bi se trebao naći u proceduri na sljedećoj sjednici NSRS, koja će, vjerovatno, biti održana 19. juna.

Najnovije

Glava na ‘panju’ ne brani BiH, Bošnjaci trebaju lidere koji neće narodu samo bildati mišiće

BiH je suočena sa puzajućom okupacijom. U tome trenutno prednjači velikosrpski nacionalizam otjelotvoren u predsjedniku susjedne Srbije Aleksandru Vučiću...