Suljagić o “napretku BiH na EU putu”: Zvizdić obmanjuje narod i trguje državnim ovlastima samo da bi zasjeo u Predsjedništvo BiH i preuzeo SDA

preporučujemo

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić na današnjoj pres konferenciji u Sarajevu, rekao je da se “od 2008. do 2015. nije radilo ništa, ili nije napravljen niti jedan ozbiljan korak na putu evropskih integracija”.

-Ne daj Bože da je ova Strategija za Zapadni Balkan trebala biti usvojena u februaru 2015. godine jer je tada BiH bila u jako lošoj situaciji. Danas smo realizirali većinu ili skoro sve obaveze iz uvjeta. Stupio je na snagu SSP, usvojili smo Reformsku agendu, usvojen je Mehanizam koordinacije, predat je zahtjev za članstvo, prihvaćena je aplikacija, dobili smo Upitnik – istaka je Zvizdić.

Direktor Političkog savjeta Građanskog saveza Emir Suljagić za Index.ba kaže da je “jedini učinak “europskog” opredjeljenja Denisa Zvizdića usvajanje strategije koja nas pored Hrvatske, sada baca pod noge i Srbiji”.

– Zvizdić već tri godine otvoreno obmanjuje narod i trguje državnim ovlastima sa samo jednim ciljem: da zasjedne u Predsjedništvo BiH, a potom krene i u preuzimanje SDA.

On je lično odgovoran za svaku kapitulaciju države pod okriljem tzv. evropskog puta: on je kantonima dao veto na pitanja vanjske politike, on je uveo protivustavni mehanizam koordinacije, on je poslao nelegalni popis RS-a u Brisel, on je u okviru Upitnika u dijelu koji se odnosi na odbranu i sigurnost poslao u Brisel i tzv. Rezoluciju o vojnoj neutralnosti koju je u Banjoj Luci usvojila većina Milorada Dodika i on je taj koji će nam za račun svoje fotelje oduzeti i pravo da svoj jezik nazivamo bosanskim, a ne jezik bošnjačkog naroda kako to želi njegov stvarni šef Dragan Čović, poručuje Suljagić.

(Edina Latif)

Najnovije

U Bosni i Hercegovini još 82 osobe pozitivne na koronavirus

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini su registrovana 82 slučaja zaraze koronavirusom, a nije bilo novih smrtnih...