Suljagić oštro reagirao: Reći da Dodik nije predsjednik ničega je uvreda svih nas u Bosni

preporučujemo

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić oštro je reagirao na riječi patrijarha SPC-a Porfirija.Podsjetimo, patrijarh Porfirije prethodnih dana je bio u posjeti Bosni i Hercegovini, a prekjučer je boravio u Prijedoru, gdje je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pripremio doček za njega. Tokom obraćanja, Porfirije je „potkačio“ Dodika, kazavši da “nije predsjednik ničega”.- Svi mi pravoslavni znamo kako se obraća vladika vladici, patrijarh vladici i obrnuto, ali mi smo ovde svi svoji, i više od formalnosti smo braća, kazao je patrijarh Porfirije tokom obraćanja.

A onda se obratio Dodiku, članu Predsjedništva BiH.

– Dragi, ja sam malopre pitao, ne znam kako da te oslovim, predsedniče, jer nisi predsednik ničega, ili jesi, upitao je Porfirije Dodika!?

Prisutni su zatim prasnuli u smijeh i počeli aplaudirati, a Dodik je pokušao da sakrije neprijatnost.

Nakon svega, komentar na Porfirijeve riječi dao je i direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić.

– Milorad Dodik je član Predsjedništva BiH, njenog kolektivnog suverena, i samim tim i njen predsjednik. Na stranu to što on čini s tim položajem – na stranu i činjenica da bi on najradije da ne postoji kao država – reći da nije predsjednik ničega je, realno, uvreda svih nas u Bosni – poručio je Suljagić.

Pročitajte:  Sutra u Beogradu sastanak Vučića i Dodika

Najnovije

SAD mobilizirale 8.500 vojnika zbog krize u Ukrajini

Sjedinjene Američke Države mobilizirale su 8.500 vojnika za pružanje podrške u slučaju aktiviranja snaga za odgovor NATO-a na neočekivane...