Suljagić razotkriva: Zašto Dodik zaista koristi termin muslimani?

Preporučujemo

Već neko vrijeme predsjednik SNSD-a Milorad Dodik za pripadnike najbrojnijeg naroda u BiH, Bošnjaka, u svojim javnim istupima koristi vjersku odrednicu muslimani, svodeći ih tako na nivo vjerske zajednice.

U svom današnjem obraćanju je kazao da to radi zato što Bošnjaci koriste skraćenicu RS, umjesto da izgovaraju puni naziv entiteta Republika Srpska, te zato što koriste termin bosanski Srbi. Još je dodao i kako smatra da korištenjem termina muslimani nikoga ne vrijeđa.

Direktor Memorijalnog centra Potočari-Srebrenica Emir Suljagić na ironičan način je dao drugačije pojašnjenje zašto Dodik koristi termin muslimani.

– Zašto Mile Dodik Bošnjake naziva muslimanima je najbolje objasnio Milan Gvero 10. jula 1995. godine: “Sadašnje naše borbene aktivnosti usmerene su samo na neutralisanje muslimanskih terorista, a nikako nisu usmerene protiv civila i pripadnika UNPROFOR-a – napisao je Suljagić na Twitteru.

Najnovije

Zatvori maksimalne sigurnosti: Evo gdje bi Jovica Stanišić i Franko Simatović mogli izdržavati kaznu

Presudom koju je donio Međunarodni mehanizam za krivične sudove (MMKS), bivši direktor Savezne državne bezbjednosti (SDB) Jovica Stanišić i...