Susret Efendića i Silajdžića: Bosna je trajna preokupacija onih koji je vole

preporučujemo

Novi lider Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) Semir Efendić susreo se s osnivačem i prvim predsjednikom te stranke Harisom Silajdžićem.

Prvi predsjednik i osnivač Stranke za Bosnu i Hercegovinu dr. Haris Silajdžić posjetio nas je u sjedištu stranke, objavio je Efendić na društvenim mrežama.

“Razgovarali smo o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti borbe za državu Bosnu i Hercegovinu i njezinu izgradnju. Od doktora Silajdžića zaista se može mnogo čuti i naučiti jer je bio direktni akter velikih historijskih događaja važnih za našu državu, od sticanja nezavisnosti države, prijema u UN, borbe za međunarodnu vojnu intervenciju, pa do Dejtonskog sporazuma i procesa obnove ratom porušene zemlje”, napisao je Efendić.

On kaže i kako je Silajdžić svojim radom, trudom i zalaganjima na diplomatskom, ali i unutrašnjem planu pokazao da mu je Bosna i Hercegovina uvijek bila na prvom mjestu.

“Tako je bilo i ostalo do danas jer Bosna je trajna preokupacija onima koji je vole”, zaključio je Efendić.

Najnovije

Abazović: Ne treba nam srpski svet već evropski svijet

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović u odgovoru na poruke ministra policije Srbije Aleksandra Vulina o "srpskom svetu" rekao...