Sutra izricanje presude Sejfoviću i ostalima za pljačku banke i ubistvo bicikliste

preporučujemo

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu sutra će biti izrečena presuda Amelu Sejfoviću i drugima zbog pljačke Raiffeisen banke na Ilidži iz koje su ukrali blizu 300.000 KM i ubistvo bicikliste Keme Bašića.

Presudu će izreći predsjedavajuća Sudskog vijeća Žana Knežević, potvrdili su za Radiosarajevo.ba iz Kantonalnog suda u Sarajevu.

Podsjećamo, Amel Sejfović je u zatvoru zbog optužbi za pljačku Raiffeisen banke u sarajevskom naselju Ilidža 5. novembra 2015. godine kada je prilikom pucnjave smrtno stradao biciklista Kemo Bašić.

U optužnici koja je potvrđena 28. aprila 2016. godine u Tužilaštvu KS-a, a kojom se Sejfović tereti za najteža krivična djela ubistva, pokušaja ubistva i oružane pljačke, navodi se kako su pljačku isplanirali Amel Sejfović, Arif Hajradinović, Alma Sejfović i Anel Hajrović.

Prilikom pljačke banke na Ilidži, Sejfović i ostali su udarali radnike, te su ih natjerali da otvore sefove iz kojih su uzeli oko 300 hiljada maraka. Zbog toga su nekoliko dana prije akcije kupili automobil i pancire.

Protiv Sejfovića se na Kantonalnom sudu u Sarajevu vodi i postupak za bijeg iz Kazneno-popravnog zatvora Miljacka.

Najnovije

Jakob Finci: Svijet je nakon holokausta rekao “Nikada više”, no zločini su se ponovili

Međunarodni je Dan sjećanja na žrtve holokausta. Na ovaj dan svijet se prisjeća i odaje počast za šest miliona...