- Advertisement -

Sutra izricanje presude u predmetu Radončić i drugi

Preporučujemo

Izricanje presude u predmetu Fahrudin Radončić i dr. pred Odjelom II za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju zakazano je za 16. maj 2018. godine sa početkom u 13:00 sati u sudnici 6, saopćeno je danas iz Suda BiH.

“Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je dana, 15. februara 2016. godine optužnicu koja tereti optužene Fahrudina Radončića i Bakira Dautbašića da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 249. stav 1. odnosno iz člana 249. stav 2., krivično djelo ometanje rada pravosuđa iz člana 241. stav 1. i stav 2. i krivično djelo davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem iz člana 219a. stav 1., optuženu Bilsenu Šahman da je počinila krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 249. stav 2. i krivično djelo ometanje rada pravosuđa iz člana 241. stav 1., a optuženog Zijada Hadžijahića da je počinio krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 249. stav 2., krivično djelo ometanje rada pravosuđa iz člana 241. stav 2. i krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem iz člana 219. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine”, saopćeno je.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Bivšem ukrajinskom predsjedniku zabranjen izlazak iz zemlje

Bivšem ukrajinskom predsjedniku Petru Porošenku dvaput je zabranjeno napustiti Ukrajinu kako bi učestvovao na sastanku tijela NATO saveza u...