Sutra protest u Štrpcu zbog ranjavanja mladića i dječaka srpske nacionalnosti

Preporučujemo

Zbog ranjavanja mladića i dječaka srpske nacionalnosti u Štrpcu, gradiću u južnom dijelu Kosova, za šta je za sada osumnjičen pripadnik KBS-a A.K. (33), drugog dana Božića u Štrpcu će biti održan protest, najavio je gradonačelnik ove općine i visokopozicionirani funkcioner Srpske liste Dalibor Jevtić.

Protest je zakazan za isti dan i u isto vrijeme za kada su prethodno oponenti postupaka srpske vlasti i Srpske liste na Sjeveru, najavili svoje okupljanje u Kosovskoj Mitrovici, piše KoSSev.

Dječak Stefan Stojanović (11) i mladić Miloš Stojanović (21), srpske nacionalnosti, ranjeni su na Badnji dan u selu kod Štrpca, kada je na njih pucano iz automobila u pokretu. Mladići su, iako u šoku, van životne opasnosti, sa prostrelnim ranama i hospitalizovani su u KBC Gračanica.

Manje od dva sata nakon incidenta, policija je potvrdila da je uhapsila osumnjičenog muškarca A.K. (33), da bi potom kosovski ministar odbrane saopćio da je uhapšen pripadnik KBS.

Iako je policija inicijalno blokirala saobraćaj na mjestu gdje se dogodio napad, uznemireni i revoltirani građani su potom postavili barikade od drveta i guma, koje su nakon višesatnog pregovaranja sa policijom i uklonili.

“Naš protest protiv onog što se desilo Stefanu i Milošu, svemu onome što nam se u posljednje vrijeme dešava, nije se završio. Blokade jesmo sklonili, ali u svima nama je još gnijev. U nedjelju 8. januara, na drugi dan Božića, okupit ćemo se u Štrpcu ispred Doma kulture, u 12:00 sati. Jedinstveno i zajedno poslat ćemo poruku da nam je dosta terora i mržnje, da samo želimo mir i da budemo svoji na svome! Mir Božiji, Hristos se rodi!“, poručio je Jevtić.

Kaže da ne postoje riječi koje bi mogle dovoljno da opišu sve ono što ovaj funkcioner osjeća i da saosjeća sa svojim sugrađanima nakon napada u Gotovuši, sa kojima je proveo cijeli dan, kako tvrdi.

“Ne postoje riječi osude koje bi dovoljno osudile onoga koji puca u djecu koja nose Badnjake. I treba da se govori o uzrocima ranjavanja djece srpske nacionalnosti u Gotovuši“, dodao je.

Program N1 televizije mož

Najnovije

Naredne sedmice počinje suđenje Dodiku i Lukiću, a Sud izriče presudu Cikotiću

U Sudu Bosne i Hercegovine u srijedu, 6. decembra, planiran je početak suđenja početak suđenja Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike...