Sutra prva sjednica novog Vijeća ministara BiH, na dnevnom redu prvo stavovi oko imenovanja

Preporučujemo

U Sarajevu će sutra biti održana prva sjednica novog saziva Vijeća ministara kojim predsjedava HDZ-ova Borjana Krišto.

Na dnevnom redu su uglavnom prijedlozi odluka o imenovanjima.

Tako će prva tačka biti Prijedlog odluke o imenovanju predsjedavajućeg, zamjenika predsjedavajućeg i članova Odbora za unutrašnju politiku Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Vijeće ministara sutra će odlučivati i o Prijedlogu odluke o imenovanju predsjedavajućeg, zamjenika predsjedavajućeg i članova Odbora za ekonomiju Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, te o Prijedlogu zaključka o imenovanju predstavnika Bosne i Hercegovine u međunarodnim finansijskim institucijama (Svjetska banka, Međunarodni monetarni fond, Evropska banka za obnovu i razvoj).

Novi državni ministri odlučivat će i o o broju primjeraka i načinu dostave materijala u Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine

Na kraju sjednice bit će razmatrana i Informacija o Rješenju upravnog inspektora kojim je Agenciji za državnu službu Bosne i Hercegovine naložena mjera.

Najnovije

Završena akcija “Niste same”: Paketi za žene i djevojke uskoro kreću za Tursku i Siriju

Regionalna Asocijacija Poduzetnica pridružila se kampanji Crvenog križa Federacije BiH "Niste same" za žene i djevojke Turske i Sirije. Bosnaskohercegovačke...