Suze i bol na dženazi ubijenom policajcu Adisu Šehoviću

preporučujemo

U Sarajevu je danas klanjana dženaza-namaz na mezarju Buča Potok u 14.30 sati ubijenom policajacu Adisu Šehoviću, objavila je Patria.

Porodica, prijatelji, stotine kolega Šehovića došli su na posljednji ispraćaj čovjeku koji je dao život za državu. Dženazi i ukopu su prisustvovale i brojne Sarajlije.

Ranije je u sali Općine Novi Grad održana komemorativna sjednica na kojoj su se od brutalno ubijenih policajaca Četvrte PU Novi Grad vrlo emotivno oprostili mnogobrojna rodbina, prijatelji, kolege i predstavnici svih nivoa vlasti.

U poslijepodnevnim satima bit će održano i protestno okupljanje u Sarajevu pod motom “Skup podrške policiji Kantona Sarajevo”.

U Bosni i Hercegovina danas je proglašen dan žalosti, zbog brutalnog ubistva dva sarajevska policajca. Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su u petak u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Alipašino Polje, dok su patrolirali policijskim vozilom.

Najnovije

Sutra zakazivanje sjednice NSRS o vraćanju nadležnosti

Denis Šulić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, potvrdio je za N1 da će sjednica Kolegijuma NSRS-a, na kojoj će...