Švercovali oružje i vojnu opremu: Almiru Krnjiću i drugim ukinut pritvor i određene mjere zabrane

Preporučujemo

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za ukidanje pritvora i određivanje mjera zabrane, Sud Bosne i Hercegovine je donio rješenje kojim je usvojen prijedlog Tužilaštva, te je prema osumnjičenima Almiru Krnjiću, Adisu Abazu i Ademu Abazu ukinut pritvor i određene mjere zabrane, saopćeno je iz Suda BiH

Mjere zabrane se odnose na napuštanje boravišta, obaveza povremenog javljanja određenom državnom organu, a u cilju izvršenja te mjere osumnjičenima je naređeno da se jednom sedmično javljaju nadležnoj policijskoj stanici.

- -

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti mjera zabrane vršit će se svaka dva mjeseca.

Osumnjičenima će se odrediti pritvor ukoliko prekrše bilo koju obavezu izrečenu navedenim rješenjem.

Almir Krnjić, Adis Abaz i Adem Abaz osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Najnovije

Uredba Vlade FBiH o pomoći radnicima u iznosu do 2.520 KM: Privatnici bili “škrti”, mjera bi mogla biti produžena

Prošlo je skoro pet mjeseci od donošenja Uredbe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom se omogućava poslodavcima da izvrše...