Sveštenik srpske pravoslavne crkve Srebrenicom nosi majicu s natpisom: „U nas bi krst davno posrnuo da nije bilo mača koji ga je branio…“

Preporučujemo

Bošnjaci koji su se vratili na svoja zgarišta u manjem bh.entitetu, mjesto gdje su nekima ubijene cijele porodice, godinama se trude da izgrade ponovo lijep život i dobre odnose sa svojim komšijama drugih vjera.

Uz sve to, svakodnevno se skoro susreću s nekim provokacijama. Na društvenim mrežama danas objavljena je fotografija koja je snimljena jučer na ulicama Srebrenice, gradu gdje je počinjen genocid nad Bošnjacima, na kojoj se vidi sveštenik srpske pravoslavne crkve u Srebrenici, koji je na sebi imao crnu majicu na kojoj je pisalo „ U nas bi krst davno posrnuo da nije bilo mača koji ga je branio…“.

- -

Na majci je naslikan i vojnik u uniformi koji drži pušku a iznad je zastava Republike Srpske.

– Često puta nam ovi iz Međunarodne zajednice sugerišu da moramo graditi suživot u Srebrenici. I slažem se da treba. Volio bih da mi neko da formulu kako izgarditi suživot sa ovakvim vjerskim predstavnicima. Ovo je sveštenik srpske pravoslavne crkve u Srebrenici snimljen 21.juna 2022.godine. Budimo ponosni na naše imame i opet jasno kažimo mi jesmo za suživot, dobre komšijske odnose, ali sa ovakvim licima ne vjerujem da ćemo uspjeti. Nemoj da nas ovakve stvari obeshrabre. Ovo je naša svakodnevnica.  Zato ujedinimo se u borbi za prava svakog čovjeka – napisao je na svom Facebook profilu Alija Tabaković, predsjednik Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Republika Srpska.

 

Najnovije

Kuda plovi taj broj: SDP u Mostaru ne zna ni šta bi sa sobom, a kamoli sa NiP-om, razgovaraju sa SDA, a žele “sve”

Članovi SDP-a rijetko znaju na čemu su. Možda bi oni i znali, ali kud plovi brod Nermina Nikšića, a...