Svi koji su u TK-u postupali mimo stavova Predsjedništva SDA snosit će posljedice

Preporučujemo

Potpredsjednik SDA Šefik Džaferović danas je odbacio špekulacije o kojima bi smijenjeni predsjednik KO SDA Tuzlanskog kantona Mirsad Kukić mogao poremetiti odnose snaga u federalnom Parlamentu.

Džaferović misli da Kukić ne kontroliše trećinu zastupnika SDA u Predstavničkom domu Parlamenta, o čemu su medji posljednjih dana pisali, piše Oslobođenje.

- -

“29 poslanika u federalnom Parlamentu odgovara Predsjedništvu stranke i oni će u federalnom Parlamentu provoditi principe utvrđene na organima stranke”, istakao je Džaferović.

Na pitanje da li će SDA isključiti Mirsada Kukića, koji je potpredsjednik stranke, Džaferović je istakao kako će svi koji su u TK-u postupali mimo stavova Predsjedništva SDA, snositi konsekvence. Njegov lični stav je da bi Mirsad Kukić trebao snositi odgovornost, ali da će o tome konačnu odluku donijeti Predsjedništvo SDA.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...