“Svi u Romi moraju zahvaliti gospođi Džeko”

Preporučujemo

Romin plasman u četvrtfinale Lige prvaka napunio je klupsku kasu.

Vučica će samim plasmanom od UEFA-e dobiti 6,5 miliona eura, a procjenjuje se da bi ta zarada mogla biti barem dvostruko veća.

- -

Italijani pišu da je Romi ove sezone nastup u elitnom takmičenju donio u budžet oko 60 miliona eura. Tu nije kraj, Roma može dodatno poboljšati finansijsku sliku plasmanom u polufinale.

Edin Džeko je ključni čovjek uspjeha Vučice. Dijamant je četiri puta pogađao u Ligi prvaka, a dao je i ključni gol protiv Shakhtara koji je i odveo Vučicu među osam najboljih timova u Evropi.

Mediji u Italiji su, naravno, dan poslije pobjede Rome najviše pažnje posvetili upravo Dijamantu.

– Svi iz Rome, uključujući i navijače, moraju zahvaliti gospođi Džeko koja je u januaru prošle godine uvjerila Edina da ostane u glavnom gradu Italije i odbije ponudu Chelseaja – piše ilmessaggero, prenosi romanews.

- -

Da je prešao u Chelsea, Džeko uopće više ove sezone ne bi igrao Ligu prvaka jer je već ranije nastupao za Romu.

I konačno, piše ilmessaggero, Roma “zahvalnicu” treba uputiti i kineskoj vladi koja je prisilila Guangzhou Evergrande da odustane od kupovine Nainggolana početkom ove godine. On je sada jako bitan igrač u timu.

– Sretan sam, dali smo sve o sebe. Sanjao sam da ćemo proći dalje. Sada motiva ne nedostaje. Atmosfera je odlična. Svi suparnici su sada teški. Uživamo u plasmanu. Divna pobjeda – rekao je Nainggolan.

Najnovije

Maloljetnik koji se sinoć utopio u Jablaničkom jezeru je državljanin Saudijske Arabije, bio s porodicom na odmoru

Maloljetnik, koji se jučer utopio na Jablaničkom jezeru, državljanin je Saudijske Arabije, potvrđeno je za Klix.ba iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog...