Svjetska premijera filma “Kradljivac golubova” na SFF-u

Preporučujemo

Film turskog režisera Osmana Naila Dogana “Kradljivci golubova” (“The Pigeon Thieves”) prikazan je večeras na 24. Sarajevo Film Festivalu (SFF) što je ujedno bila i njegova svjetska premijera, javlja Anadolu Agency (AA).

Projekciji u Narodnom pozorištu su prisustvovali režiser Dogan sa ekipom kao i veliki broj ljubitelja filma.

- -

Film je prikazan u okviru Takmičarskog programa za igrani film ovogodišnjeg SFF-a, a za najbolji igrani film festivala takmiči s još devet filmova iz Rumunije, Mađarske, Njemačke, Bugarske, Hrvatske i Srbije.

U filmu se radi o šesnaestogodišnjem dječaku Mahmutu koji provodi dane hraneći golubove, a novac zarađuje tako što ih krade od drugih ljudi i prodaje. Životni san mu je da postane vlasnik najboljeg goluba. Jednog dana, jedan od njegovih golubova bježi i nikako da se vrati. Nakon što ga pronađe kako se gnijezdi na krovu jedne kuće, Mahmut upoznaje osmogodišnjeg Ismaila koji tu živi. Međusobni susret mijenja živote dvojice dječaka.

Glavni glumac u filmu je Seyit Nizam Yilmaz, a osim njega glumačke uloge ostvarili su Mert Bugra Tataroglu, Kutay Sandikci, Gokhan Yikilkan i Burcin Sezen.

Najnovije

Više od 40 zemalja traži međunarodnu istragu smrti Navalnog

Ukupno 43 zemlje, uključujući i Sjedinjene Američke Države, Evropsku uniju i Veliku Britaniju uputile su u ponedjeljak zajednički apel...