Svjetski mediji o napadu na Ambasadu SAD u Podgorici

Preporučujemo

Nepoznata osoba bacila je pola sata poslije ponoći eksplozivnu napravu ispred objekta Ambasade SAD-a u Podgorici, a zatim je izvršila samoubistvo. Kako je saopšteno iz Uprave policije, najvjerovatnije je u pitanju bomba kašikara. O ovom događaju danas izvještavaju i najpoznatiji svjetski mediji, javlja N1.

The New YorkTimes prenosi saopštenje podsekretara State Departmenta Stevea Goldsteina koji je kazao da su očevici vidjeli čovjeka kako baca bombu preko zida Ambasade, Goldstein je dodao i da su bezbjednosni zvaničnici Ambasade pretražili teren i da nisu pronađene druge eksplozivne naprave, a da zgrada nije oštećena u napadu.

- -

BBC također izvještava o napadu na Ambasadu u Crnoj Gori navodeći da je napad izvršio neidentifikovani napadač. Prema pisanju BBC-ja, bačeni uređaj vjerovatno je ručna bomba.

CNN piše da je čovjek izvršio samoubistvo nakon što je bacao bombu na američku ambasadu u Crnoj Gori. CNN također prenosi izjavu Stevea Goldsteina koji je kazao da su očevici vidjeli čovjeka kako baca napravu preko zida Ambasade te da su bezbjednosni zvaničnici Ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne.

The Washington Post svoje čitaoce informisao je o napadu na Ambasadu prenoseći izjave zvaničnika u kojima se kaže da rade s policijom da identifikuju napadača i da rade interno kako bi potvrdili da je osoblje sigurno.

Identitet napadača koji je sinoć bacio eksplozivnu napravu na Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici još uvijek nije poznat. Dio crnogorske prijestolnice i dalje je blokiran zbog aktivnosti policije. Informaciju o napadu potvrdila je Vlada Crne Gore.

Najnovije

Kremlj se oglasio: “Spremni smo za pregovore s Ukrajinom”

Prekinuti mirovni dogovori između Ukrajine i Rusije iz 2022. mogli bi biti temelj za nove pregovore. "No nema znakova da...