- Advertisement -

Tahirović pita Brnabić: O kakvom poštivanju međunarodnog prava govorite?

Preporučujemo

Srbijanska premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija jedina poštuje prinicipe međunarodnog prava, “u čemu je usamljena u svijetu”.

Srbija je, navodi također Brnabić, i jedina zemlja za koju se ti principi ne mijenjaju od situacije do situacije, zbog čega se nalazi u teškoj, a nekad i mučnoj situaciji.

U izjavi za TV Pink, rekla je i da se i s Istoka i sa Zapada može videti licemjerje u tumačenju međunarodnog prava, a Srbiji se spočitava kako nešto ne poštuje.

Njene navode da “Srbija jedina poštuje prinicipe međunarodnog prava, i u tome je usamljena u svijetu”, za Vijesti.ba kratko je prokomentarisao predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida Murat Tahirović.

– O kakvom vi poštivanju međunarodnog prava govorite? Skrivate presuđene ratne zločince, poput Novaka Đukića, skrivate optužene za najteža krivična djela ratnih zločina koje međunarodno pravo poznaje. Sramno, licemjerno i krajnje bezobrazno, gospođo Brnabić – poručio je Tahirović.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Bečarević: BH-Gas se briše, a županije osnivaju novo preduzeće za projekat Južna interkonekcija

Stručnjak za gas i dobar poznavalac prilika na gasnom tržištu Almir Bečarević danas je upozorio javnost da se preduzeće...