Taksi-usluge u Sarajevu će još poskupiti

preporučujemo

Građani KS-a taksi-usluge Sarajevotaksija plaćaju skuplje. Umjesto 1 KM za pređeni kilometar, sada plaćaju 1,20 KM, a start je sa 1,50 KM povećan na 1,90 KM. Međutim, za Envera Suljagića, direktora Sarajevotaksija, ovo ne znači povećanje cijena, već usklađivanje sa zakonom.

– Narednih dana ćemo angažovati stručnjake koji će napraviti analizu cijena i vjerovatno ćemo tražiti i poskupljenje naših usluga. S obzirom na to da smo četiri mjeseca čekali odobrenje i radili po starim cijenama, zbog štete koju smo pretrpjeli tužit ćemo ministra saobraćaja Muju Fišu i njegove saradnike, rekao je Suljagić za Oslobođenje.

Iz Crvenog taksija su istakli kako su zahtjev za usklađivanje cijena usluga sa poskupljenjem goriva poslali u Ministarstvo saobraćaja i da čekaju odgovor.

– Za sada radimo po starim cijenama. Najvjerovatnije ćemo iza Bajrama i mi poskupiti, rekao nam je Jasmin Erović, vlasnik Crvenog taksija.

U Holand taksiju još nisu tražili od Ministarstva saobraćaja KS-a odobrenje, ali će pratiti razvoj situacije.

– Mi smo mala kompanija i sačekat ćemo da vidimo stanje na terenu. Ukoliko svi taksi-prevoznici dignu cijenu, i mi ćemo. Za sada radimo po starom cjenovniku, a to je 1,50 KM start i 1 KM svaki pređeni kilometar, rekao nam je Haris Mujčinović iz Holand taksija.

Najnovije

Iz sindikata poručuju da uslovljavanje radnika vakcinacijom u FBiH nije po zakonu

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSS BiH) Selvedin Šatorović je naglasio da poslodavci nemaju zakonsko utemeljenje da...