Taksista napao građanina u centru Sarajeva: Prijetio mu da će ga udariti šakom u glavu

Preporučujemo

Jedan građanin Sarajeva objavio je da ga je napao taksista te zaprijetio da će ga udariti šakom u glavu. Riječ je o, prema njegovim riječima, taksisti Sarajevo Taxija koji je vozio automobil sa brojem 417.

Naime, verbalni napad se desio jučer na pješačkom prelazu kod Buybooka (Radićeva ulica) kada je građanin prelazio cestu na zelenom svjetlu za pješake, a taksista vozeći brzo, prema njegovim riječima, nije ni razmišljao da stane.

– Rekao sam da gleda i pazi, a on iz auta nećeš ti meni – tvrdi građanin, nakon čega mu je, dok je čekao na semaforu da pređe most Festina Lente, prišao s leđa fizički nasrnuvši na njega.  Uhvatio me za ruku i stisnuo i prijetio da će me udariti šakom u glavu – kaže građanin te poziva i ostale građane da budu oprezni.

Kaže da je napad i prijetnje, zajedno sa fotografijom taksiste, prijavio policiji.

Drage Sarajlije ne vozite se sa ovakvim tipovima, izbjegavajte ovaj broj 417, sutra može napasti vaše dijete, jer njemu je tako došlo – rekao je.

O navedenom smo zatražili i informaciju iz MUP-a Kantona Sarajevo. Portparolka MUP-a KS Mersiha Novalić potvrdila nam je da je jučer u 13:45 građanin prijavio incident, odnosno da ga je napao nepoznati vozač taksija.

Incident se desio u ulicama Radićeva i Obala Kulina bana. Građanin je u policijskoj stanici Centar dao izjavu u svojstvu svjedoka, a policija nastavlja rad na daljem razrješavanju slučaja – rečeno nam je.

Na Facebook objavu građanina nizali su komentari drugih nezadovoljnih građana koji su posvjedočili da su imali jako neprijatna iskustva sa taksistima navedenog taxi prijevoznika.

“Uzasni su kao i uvijek”, “A Sarajevo taxi ko drugi, ponasaju se kao da je grad njihov sram ih bilo”, “Najgori taxi”, “Iz nekog razloga svi su nervozni I agresivni”, samo su neki od komenatra nezadovoljnih građana.

Najnovije

Pećanac nakon smrti mlade doktorice: U MUP-u se komesari i ministri smjenjuju k’o na filmskoj traci, politika je ušla maksimalno u policiju

Komentarišući slučaj iz Sarajeva gdje je Alen Pleh (42) krvnički pretukao tinejdžere Davuda i njegovu prijateljicu Naidu, Nermin Pećanac,...