Tegeltijin zet gasi fabriku da bi na njenom mjestu pravio stambeni kompleks

preporučujemo

Okružni privredni sud u Istočnom Sarajevu pokrenuo je postupak za utvrđivanje uslova za otvaranje stečaja u preduzeću „Energoinvest – Elektroenergetska oprema“, koje je 2014. godine osnovano na imovini „Energoinvest Rasklopne opreme“ (RAOP), a koje je u vlasništvu Milana Keserovića, zeta predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i bivšeg ministra finansija RS Zorana Tegeltije, saznaje CAPITAL.

 

Zahtjev za stečaj podnio je direktor preduzeća Mladen Tešanović, a sud je, rješenjem koje je donio juče, za privremenog stečajnog upravnika imenovao Vladu  Simovića iz Foče.

 

U obrazloženju rješenja je navedeno da je prijedlog za stečaj ovog preduzeća podnesen još početkom juna, da je predlagač naveo da su prestali prirodni uslovi za obavljanje djelatnosti zbog platežne nesposobnosti, da se firma bavila proizvodnjom visokonaponske elektro opreme i da je osnovana 2014. godine.

 

Navedeno je i da je osnivač preduzeća „Elektroinženjering“ iz Banjaluke, te da je zbog problema u poslovanju i nemogućnosti plaćanja obaveza donesena odluka da se podnese prijedlog za otvaranje stečajnog postupka. Takođe, predlagač je naveo da firma trenutno nema zaposlenih radnika.

 

Ročište radi utvrđivanja uslova za otvaranje stečajnog postupka zakazano je za 18. oktobar.

 

Prema nezvaničnim informacijama, na zemljištu preduzeća planirana je gradnja stambeno – poslovnih zgrada.

 

Prema nezvaničnim informacijama, na zemljištu preduzeća planirana je gradnja stambeno – poslovnih zgrada.

Imovinu bivšeg RAOP-a  su 2013. kupili  ruski investitori i formirali novo preduzeće “Elektroinženjering” Banjaluka, za čijeg direktora je imenovan Tegeltijin zet Milan Keserović. „Elektroinženjering“ je na imovini RAOP-a formirao novo preduzeće pod nazivom „Energoinvest – Elektroenergetska oprema“ (EeOp).

Iako je prodaju imovine RAOP-a ruskim partnerima Vlada RS najavljivala kao veliku investiciju koja će doprinijeti zapošljavanju radnika, ona je bila kratkog vijeka.

 

 

Najnovije

DIJELE ISTOG NEPRIJATELJA: Komšić, Osmani i Đukanović se sastali u New Yorku

Povodom Generalne skupštine UN-a u New Yorku ovih dana borave lideri zemalja iz cijelog svijeta. Kao što je poznato,...