Televizija Sarajevo obilježava 20 godina postojanja

Preporučujemo

Televizija Sarajevo danas obilježava 20 godina rada, a generalna direktorica ove televizijske kuće Edina Fazlagić je za AA istakla kako je TV Sarajevo danas jedan respektabilan partner, javlja Anadolu Agency (AA).

U prelijepom ambijentu sarajevske Vijećnice večeras će biti održana svečana akademija u povodu 20 godina postojanja, a uprava i uposlenici televizije 20. godišnjicu rada i postojanja proslavljaju pod motom “u ritmu grada”.

Generalna direktorica Fazlagić je u razgovoru s novinarom AA uputila čestitku svim uposlenicima Televizije Sarajevo ali i svim gledaocima širom Bosne i Hercegovine povodom ovog veoma značajnog jubileja.

“Meni je pripala čast da budem na čelu jedne od najznačajnijih i najuticajnih televizijskih kuća. No, zaposleni TV Sarajevo i prethodne uprave jesu zaslužni da televizija već dvije decenije raste i razvija se u ritmu grada. Od neuslovnih prostora, prostora koji su bili iznajmljivani, zatim iznajmljene opreme, kadra koji nije bio strukturiran, izrasli smo u profesionalnu kuću koja danas već godinu emituje u HD rezoluciji sa raznovrsnim programskim sadržajima, emitovanjima uživo sa profesionalcima koji su ovu kuću pozicionirali među pet do sedam najuticajnijih TV kuća u BiH”, kazala je Fazlagić.

Na pitanje koliko je Televizija Sarajevo u proteklih 20 godina bila značajna za građane Kantona Sarajevo, direktorica Fazlagić navodi izuzetno.

“Osim što pratimo organe izvršne i zakonodavne vlasti, dakle donosimo servisne informacije, Televizija Sarajevo je tu za sve građane od onih pitanja bitnih za njihov svakodnevni život, do svih manifestacija od društveno-političkog i kulturno-historijskog značaja. To je na neki način brend Televizije Sarajevo da posvećujemo pažnju kulturno-historijskim događajima kako naše dugogodišnje historije, tako i novije”, poručila je Fazlagić.

Naglasila je da iako je televizija Sarajevo kao javno preduzeće ograničena i limitirana budžetom, ona je uspjela uz podršku osnivača Skupštine Kantona Sarajevo, vlade, resornog ministra i općine, da počne emitovati program u HD rezoluciji. Fazlagić je naglasila kako će televizija Sarajevo i u narednom periodu nastaviti biti u korak s digitalnim tehnologijama, i ne samo to, nego i edukacijom kadra i novim programskim sadržajima.

“Televizija Sarajevo je respektabilan partner, večeras ćemo imati tri prenosa uživo, dnevnik u 18.30, potom svečana akademija i BH Dnevnik, što je sa produkcijskog i tehnološkog aspekta vrlo zahtjevno”, zaključila je Fazlagić.

Najnovije

Biden ipak Ukrajini šalje projektile dugog dometa

Američki predsjednik Joe Biden obavijestio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da će Washington opskrbiti Kijev projektilima ATACMS dugog dometa,...