Televizija Sarajevo obilježava 20 godina postojanja

Preporučujemo

Televizija Sarajevo danas obilježava 20 godina rada, a generalna direktorica ove televizijske kuće Edina Fazlagić je za AA istakla kako je TV Sarajevo danas jedan respektabilan partner, javlja Anadolu Agency (AA).

U prelijepom ambijentu sarajevske Vijećnice večeras će biti održana svečana akademija u povodu 20 godina postojanja, a uprava i uposlenici televizije 20. godišnjicu rada i postojanja proslavljaju pod motom “u ritmu grada”.

- -

Generalna direktorica Fazlagić je u razgovoru s novinarom AA uputila čestitku svim uposlenicima Televizije Sarajevo ali i svim gledaocima širom Bosne i Hercegovine povodom ovog veoma značajnog jubileja.

“Meni je pripala čast da budem na čelu jedne od najznačajnijih i najuticajnih televizijskih kuća. No, zaposleni TV Sarajevo i prethodne uprave jesu zaslužni da televizija već dvije decenije raste i razvija se u ritmu grada. Od neuslovnih prostora, prostora koji su bili iznajmljivani, zatim iznajmljene opreme, kadra koji nije bio strukturiran, izrasli smo u profesionalnu kuću koja danas već godinu emituje u HD rezoluciji sa raznovrsnim programskim sadržajima, emitovanjima uživo sa profesionalcima koji su ovu kuću pozicionirali među pet do sedam najuticajnijih TV kuća u BiH”, kazala je Fazlagić.

Na pitanje koliko je Televizija Sarajevo u proteklih 20 godina bila značajna za građane Kantona Sarajevo, direktorica Fazlagić navodi izuzetno.

“Osim što pratimo organe izvršne i zakonodavne vlasti, dakle donosimo servisne informacije, Televizija Sarajevo je tu za sve građane od onih pitanja bitnih za njihov svakodnevni život, do svih manifestacija od društveno-političkog i kulturno-historijskog značaja. To je na neki način brend Televizije Sarajevo da posvećujemo pažnju kulturno-historijskim događajima kako naše dugogodišnje historije, tako i novije”, poručila je Fazlagić.

- -

Naglasila je da iako je televizija Sarajevo kao javno preduzeće ograničena i limitirana budžetom, ona je uspjela uz podršku osnivača Skupštine Kantona Sarajevo, vlade, resornog ministra i općine, da počne emitovati program u HD rezoluciji. Fazlagić je naglasila kako će televizija Sarajevo i u narednom periodu nastaviti biti u korak s digitalnim tehnologijama, i ne samo to, nego i edukacijom kadra i novim programskim sadržajima.

“Televizija Sarajevo je respektabilan partner, večeras ćemo imati tri prenosa uživo, dnevnik u 18.30, potom svečana akademija i BH Dnevnik, što je sa produkcijskog i tehnološkog aspekta vrlo zahtjevno”, zaključila je Fazlagić.

Najnovije

Maloljetnik koji se sinoć utopio u Jablaničkom jezeru je državljanin Saudijske Arabije, bio s porodicom na odmoru

Maloljetnik, koji se jučer utopio na Jablaničkom jezeru, državljanin je Saudijske Arabije, potvrđeno je za Klix.ba iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog...