Testira se vodonepropusnost krova nove sportske sale OŠ „Edhem Mulabdić“

Preporučujemo

Radovi izgradnje potpuno nove sportske sale OŠ „Edhem Mulabdić“ u ulici Konak na Bistriku ulaze u završnu fazu, a trenutno se vrši testiranje ravnog krova. Ovaj veliki i značajan projekat za OŠ „Edhem Mulabdić“, njene sadašnje i buduće učenike, te nastavno osoblje, je jedan od četiri kapitalna projekta koje je Općina Stari Grad pokrenula u martu ove godine.

Radove su danas obišli predstavnici Općine Stari Grad – investitora, firme Džekos d.o.o. Sarajevo – izvođača, i firme Euroing d.o.o. Bihać – nadzornog organa. Konstatovan je veliki progres s obzirom na kompletiranje estriha i fasade objekta, a izvršeno je gletovanje većeg dijela sale i pomoćnih prostorija. „Uporedo sa keramičarskim radovima na ravnom krovu sale se vrši ispitivanje vodne nepropusnosti i generalno kvaliteta izvedenih radova na krovu. Plan je da se na krovu izlije oko deset centimetara vode, koja će se zadržati do 48 sati“, kazala nam je Amela Kulaglić-Herco, voditeljica projekta i tehnički ekspert u ime Općine Stari Grad. Sve strane očekuju da će se radovi okončati do kraja ovog mjeseca, te da će učenici ove škole od nove školske godine imati potpuno novu sportsku salu za časove tjelesnog odgoja.

Općina Stari Grad na čelu sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem ovim projektom pokazuje da Stari Grad želi učiniti mjestom što ugodnijeg i kvalitetnijeg življenja gdje se poseban akcenat stavlja na njene najmlađe sugrađane koji predstavljaju budućnost.

Najnovije

NiP izbacio iz članstva Nijaza Musića kojeg su prošle godine dočekali kao heroja i borca protiv korupcije

Danas je iz Naroda i pravde isključen Nijaz Musić, zastupnik u Skupštini BPK Goražde, potvrdio je na svom Facebook...