Tetovaža četničkog vojvode: Ognjen Vranješ narušio ugled Saveza i reprezentacije BiH

Preporučujemo

Nogometni/Fudbalski savez BiH (N/FS BiH) najoštrije je osudio postupke reprezentativca Ognjena Vranjesa, a u vezi sa fotografijama objavljenim u medijima na kojima se vidi Vranješ sa tetovažom četničkog vojvode Momčila Đujića, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju N/FS BiH navodi se kako je Ognjen Vranješ neprimjerenim porukama i tetovažama narušio ugled Saveza i reprezentacije čije boje brani.

- -

“Oštro i bezrezervno osuđujemo šokantno ponašanje reprezentativca Ognjena Vranješa, jer njegove poruke, bez obzira na koji način su izražene, nisu u duhu vrijednosti za koje se zalaže N/FS BIH i ne predstavljaju osobine istinskog sportiste koji treba da bude uzor mlađim generacijama”, navedeno je u saopćenju N/FS BiH.

Naglašeno je, također, kako su Vranješova borbenost i odnos na terenu do sada su bili neupitni. Međutim, ”njegovo ponašanje izvan terena nije prihvatljivo i ne odražava stavove, politiku i ciljeve Saveza i reprezentacije koja na najbolji način predstavlja Bosnu i Hercegovinu u svijetu”.

“N/FS BiH nedvosmisleno osuđuje sve oblike veličanja fašizma i njegovih pristalica koji nanose štetu ne samo Savezu i reprezentaciji, već i cijeloj zemlji. Prioritet svakog istinskog sportiste treba da bude borba protiv rasizma, diskriminacije, nasilja, govora mržnje pa tako i N/FS BiH očekuju da svi reprezentativci budu nosioci novih naprednih ideja i progresa, a ne rušitelji temelja na kojima počiva jedinstvo i integritet Saveza”, poručili su N/FS BiH.

Bh. reprezentativac i fudbaler belgijskog Anderlechta Vranješ suočio se s brojim kritikama i osudama nakon što su se u medijima pojavile njegove fotografije na kojima se može primijetiti da na desnoj nadlaktici ima tetoviran lik četničkog vojvode Momčila Đujića, koji je bio poznat pod nadimkom Krvavi pop iz Strmice.

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...