Thaci: Kosovo će ispuniti svoju obavezu formiranja Zajednice srpskih opština

Preporučujemo

Predsjednik Kosova Hashim Thaci izjavio je danas da će Kosovo isvršiti sve obaveze preuzete Briselskim sporazumom, što podrazumijeva da će Zajedica opština sa srpskom većinom biti formirana u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova, javlja Anadolu Agency (AA).

Thaci se zahvalio domaćim i međunarodnim bezbjedonosnim mehanizmima i političkim akterima, na posvećenosti da protekli vikend protekne bez ikakvih incidenata, uprkos raznim lažnim informacijama. Thaci je poručio i da će Kosovo ispuniti sve svoje obaveze preuzete Briselskim sporazumom iz 2013. i naknadnim sporazumom iz 2015. o formiranju Zajednice opština sa srpskom većinom na Kosovu.

- -

“U okiru toga je formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom na Kosovu uz poštovanje Ustavnog suda Kosova, poštovanje Briselskog sporazuma, poštovanje evropskih kriterija i standarda za lokalnu vlast, kao i realnosti stvorene odlukom Ustavnog suda Kosova”, kazao je Thaci.

On je naglasio da kao glavna tema ostaje dijalog o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, kao i moguće opcije za postizanje konačnog, mirovnog, sporazuma.

Najnovije

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, traže isplatu 2.520 KM

Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo (KS) sutra, 20. juna, izlaze na protestnu šetnju. Oni traže od Vlade KS da...