Think pink party u Vijećnici – Zajedno smo jedno

preporučujemo

Think pink Party održan je u četvrtak navečer u sarajevskoj Vijećnici kako bi se skrenula pažnja na važnost rada Udruženja “Think pink – zajedno smo jedno”.

Bila je to prilika i da se što veći broj društveno odgovornih kompanija, institucija i pojedinaca uključi u brojne aktivnosti koje Udruženje provodi.

– Trenutno se korisnici naših programa, broje na hiljade mladih, zdravih, bolesnih, muskaraca i žena. Došli smo do trenutka gdje ne možemo nastaviti bez vaše pomoći. A vaša pomoć znači: da će svaka žena dobiti besplatni pregled, da će svaka mlada žena biti edukovana o važnosti ranog otkrivanja, da će pakitić prve pomoći i dalje dobijati svaka žena nakon operacije i da će svaka žena, uključujući i svaku od nas koje smo ovdje, znati da nije sama – onda kada je teško. Zato se nadamo da će svako od vas, nakon ove večeri pronaći načina da da svoju podršku našem projektu – kazala je regionalna direktorica “Think pink – zajedno smo jedno” Nela Hasić.

Prisutnim se obratio i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka naglasivši da “Grad Sarajevo nastavlja podržavati plemenitu i značajnu misiju Udruženja, koja je od izuzetne važnosti u širenju svijesti o karcinomu dojke i zdravlju žena”.

– Trebaju nam sistemska rješenja, ali nam treba i ovakav građanski aktivizam. Žena je stub zdrave porodice i zdravog društva – kazao je Skaka.

Na eventu je prikazan i dokumentarni film o ženama koje su preživjele karcinom dojke. Aida Koristović, Duška Amidžić i Lejla Hasanbegović predstavljaju hiljade žena koje prolaze kroz slične životne situacije. Te priče predstavljaju borbu, pobjedu, ali i insistiranje za pravovremenom dijagnozom, svakim dostupnom tretmanom i jednakim pravom na život i zdravlje za sve.

Trka/šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure” kruna svih dešavanja Udruženja Think pink – zajedno smo jedno bit će održana 29. septembra ispred Sarajevo City Centra, saopćeno je iz Udruženja “Think pink”.

Najnovije

Poslodavci nezadovoljni: Šta su donijele izmjene i dopune Zakona o privrednim društvima?

Novine koje je donio "Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima" (“Službene novine Federacije BiH”, broj 75/21)...