Timovi FUCZ: Potraga za Amarom Ramićem proširena na još pet gradova

Preporučujemo

Timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i danas su, drugi dan, nastavili potragu za nestalim mladićem Amarom Ramićem (21) iz Tuzle.

Jučer su pretražene lokacije u blizini Lovačkog doma i TV-repetitora na Majevici, a danas će se pretraživati još nekoliko lokacija za koje su, prema dobivenim informacijama, postojale indicije da bi se mladić tu mogao nalaziti. Potraga je s područja Tuzle proširena i na Kalesiju, Ugljevik, Čelić, Zvornik i Bijeljinu, piše avaz.ba.

- -

Od ljudi koji su trenutno na terenu u Tuzli formirana su četiri tima koja će obići navedene gradove i druge lokacije. Osim pretraživanja lokacija, vršit će se i indirektna potraga, gdje će timovi lijepiti plakate s fotografijom nestalog mladića i potrebnim informacijama da bi se informirao što veći broj građana. Danas se i Kantonalna uprava civilne zaštite Tuzla (KUCZ TK) stavila na raspolaganje, a u prostorijama njihovog Operativnog centra isprintani su navedeni plakati.

Sve pristigle informacije se provjeravaju u saradnji s pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona koji pružaju podršku timovima FUCZ-a, a priključili su se i studenti s Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli, inače kolege nestalog mladića Amara Ramića.

Pripadnici FUCZ-a čine maksimalne napore da pronađu mladića, a u pripravnosti su i novi timovi da se uključe u potragu ako bude potrebno.

Amar Ramić nestao je u srijedu, 2. maja, nakon što je oko 16.20 sati izašao iz stana u kojem živi s roditeljima, a njegov nestanak prijavljen je Policijskoj stanici Istok Policijske uprave Tuzla u četvrtak, 3. maja, oko 20 sati.

Najnovije

Dodik podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH koji ne priznaje, ali je povukao nakon prozivki

Predsjednik Republike Srpske i najjače političke partije u tom entitetu Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik uputio je Ustavnom sudu...