Timovi FUCZ uključili se u potragu za utopljenikom u jezeru Bistarac kod Lukavca

Preporučujemo

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) odazvala se pozivu za pomoć CZ Živinice u angažmanu ljudstva i opreme i danas (26. jula 2018.), u ranim jutarnjim satima, uključila se u potragu za utopljenikom u jezeru Bistarac kod Lukavca.

Na odredište su stigla tri tima FUCZ, dva ronilačka i tim za spašavanje na vodi s jednim motornim čamcem i opremom. Podrška timovima su i bespilotne letjelice (dronovi) FUCZ.

- -

Pored timova FUCZ, na terenu su i pripadnici ronilačkog tima Jedinice policije za specijalnu podršku MUP-a, kao i ronilac Gorske službe spašavanja Srebrenik.

Uslovi za ronjenje su jako loši, ima dosta mulja, vidljivost je maksimalno do pola metra, temperatura vode je 8°C, a dubina jezera 9 metara.

Naime, u nedjelju, 22. jula 2018. godine, u jezeru Bistarac kod Lukavca, utopio se 58-godišnji muškarac iz Đurđevika kod Živinica.

Kako tvrde očevici, ušao je u vodu da bi se okupao i od tada mu se gubi svaki trag. Potraga za ovim utopljenikom još uvijek nije dala rezultate.

Najnovije

“Način na koji su lideri Trojke ponizili prvo Bogića Bogićevića, a sada i dr. Ismeta Gavrankapetanovića najbolje ilustrira kako se…”

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović nije potvrđen kao novi generalni direktor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, nakon što ministar zdravstva...