Tmurno, kišno jutro: Temperature i preko 20 stepeni

Preporučujemo

Jutros je našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa mjestimično slabom kišom.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica 0 stupnjeva, Sokolac 4, Bijeljina, Bugojno, Drvar, Ivan Sedlo i Tuzla 6, Brčko, Doboj, Prijedor, Sanski Most i Srebrenica 7, Banja Luka, Bihać, Gradačac, Livno, Sarajevo i Zenica 8, Stolac 10, Trebinje 11, Neum i Široki Brijeg 13 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo opada.

- -

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni je moguća slaba kiša. U ostatku dana slabi i povremeni lokalni pljuskovi. Tokom noći kiša na jugu, koja će se postupno proširiti na veći dio naše zemlje. Vjetar u Hercegovini i na jugozapadu Bosne slab do umjeren južni i jugoistočni, a u ostalim područjima slab sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 13 do 18, na jugu do 22 stupnja.

U Sarajevu pretežno oblačno. U jutarnjim satima sa slabom kišom, a u ostatku dana slabi i rijetki lokalni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura oko 16 stupnjeva, naveli su iz FHMZ BiH.

Najnovije

Na tržištu BiH: Toksini pronađeni u raženom brašnu porijeklom iz Litve

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje obaviještena...