Tokić: Dodik počinje zločinački projekat “ukrajinizacije” BiH

preporučujemo

Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta u ime ove politčke organizacije a povodom najave nove sjednice Predsjedništva BiH o imenovanju predsjedavajućeg Vijeća ministara izjavio je da se BiH se nalazi pred historijski važnim iskušenjima i velikom opasnošću etničkih podjela i produkcije krize koja bi kulminirala tzv. zaleđenim sukobima odnosno svojevrsnom “ukrajinizacijom” ili “kiprizacijom” države.

“M. Dodik uz nespornu podršku svojih mentora Ruske Federacije, RSrbije i Srpske pravoslavne crkve ima namjeru spriječiti dogovoreni i zakonom definisani put uključenja BiH u NATO savez a već izvjesno i opravdano odbijanje imenovanja proruski orjentisanog mandatara is SNSD-a Tegeltije iskoristiti kao povod za eskaliranje političkih sukoba i sigurnosne destabilizacije države BiH i regiona ukupno” kazao je Tokić.

Bošnjački pokret pozvao je sve patriotski orjentisane građane BiH, političke stranke, akademsku, kulturnu i vjersku zajednicu da jedinstvenim djelovanjem spriječe planirano rušenje suvereniteta, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta države BiH.

“Istovremeno pozivamo sve bošnjačke lidere stranaka i udruženja da prestanu sa aktivnostima produkcije lažnih podjela bošnjačkog naroda u ovom sudbonosnom trenutku na tzv. ljevicu, desnicu i centar i da svu svoju energiju usmjere u odbranu interesa države BiH i bošnjačkog naroda kojem nesporno prijeti svojevrsna palestinizacija, potpuno negiranje nacionalnog identiteta, nove politike genocida pa i mogući novi progoni, stradanja, zločini i torture” dodao je Tokić.

U svojoj izjavi Tokić je istakao kako je BiH matična država svih Bošnjaka, ma gdje živjeli na zemaljskoj kugli i svi oni moraju biti svjesni da bez opstanka BiH, niti oni niti njihova buduća pokoljenja neće imati nikakvu perspektivu.

Najnovije

Poslodavci nezadovoljni: Šta su donijele izmjene i dopune Zakona o privrednim društvima?

Novine koje je donio "Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima" (“Službene novine Federacije BiH”, broj 75/21)...