Tokom policijske potjere u Banjoj Luci u sudaru poginuo policajac

Preporučujemo

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila noćas u banjalučkom naselju Budžak, poginuo je policajac (1997. godište) iz Banje Luke.

U ovoj saobraćajnoj nesreći učestvovao je golf koji se zabio u službeno policijsko vozilo. Kako nezvanično saznajemo, nastradali policajac se u trenutku nesreće nalazio na mjestu suvozača, dok je njegov kolega koji je vozio teško povrijeđen.

- -

Prema nezvaničnim saznanjima, obojica su pripadnici Sektora kriminalističke policije. Sinoć su navodno jurili neodgovornog vozača koji je prošao kroz crveno na semaforu, dok je sa druge strane naletio golf, koji je udario u službeno policijsko vozilo koje se kretalo velikom brzinom. Vozač golfa je također povrijeđen. Na mjestu nesreće je obavljen uviđaj, a intervenisali su i vatrogasci.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka je potvrđeno da je poginuo policajac Miodrag Savić (27), dok su dva policijska službenika i vozač drugog automobila povrijeđeni.

Policajci su bili u vozilu MUP-a RS-a škoda octavia prilikom obavljanja radnih zadataka.

Saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao i automobil golf dogodila se na raskrnici Ulice knjaza Miloša i Bulevara Milutina Milankovića oko 1.40 sati. Policijskim vozilom upravljao je Aleksandar Vuković (31), a sa njim su bili Savić na mjestu saputnika, te Rastko Crljić (21), dok je za volanom golfa bio Marko Vujmilović (24) iz Laktaša.

- -

Svim povrijeđenima je ukazana ljekarska pomoć u UKC-u RS-a u Banjoj Luci. Tužilaštvo je naložilo obdukciju tijela stradalog policajca.

Najnovije

Guterres: Svijet ne može sebi priuštiti da Liban postane nova Gaza

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Guterres izrazio je duboku zabrinutost zbog rastućih tenzija između Izraela i libanske grupe...