Tokom provođenja akcije “Tranzit” pronađeno vozilo za kojim su policijske agencije dugo tragale

Preporučujemo

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine dsaopćilo je danas da su pripadnici policije jučer tokom provođenja operativne akcije “Tranzit” kod jednog od osumnjičenih pronašli sakriveno vozilo koje je prije više mjeseci korišteno za prevoz kokaina na područje Sarajeva, a za kojim su policijske agencije tragale duže vremena.

SIPA je jučer saopćila da su na području Istočnog Sarajeva uhapšene dvije osobe osumnjičene za organizovani kriminal povezan sa prometom većih količina droge.

- -

Radi se o istrazi sa dokazima iz kriptovanih komunikacija SKY i Anom,a uhapšeni su osumnjičeni da su kao članovi organizovane kriminalne grupe koja je krijumčarila velike količine različitih opojnih droga na područje BiH, iz susjedinih zemalja kao i iz Slovenije.

Osumnjičeni su u zakonskom roku predati postupajućem tužiocu Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji je ispitao osumnjičene i za jednog predložio pritvor, a za drugog mjere zabrane, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Najnovije

Povećana količina pesticida: U RS-u zabranjen uvoz pošiljki jagoda iz Albanije

Fitosanitarna inspekcija RS-a zabranila je uvoz dvije pošiljke jagoda od 1.370 kilograma, porijeklom iz Albanije, kod kojih je potvrđen...