Tomislav Brkić pred duel sa Slovacima: Ulazimo u meč spremni da se borimo

Preporučujemo

U petak 6.aprila u 16 sati mečom Norbert Gombos – Damir Džumhur počinje susret teniskih reprezentacija Slovačke i BiH u okviru 2.kola Davis Cup-a.

Iako pred sobom imaju teškog protivnika koji igra pred domaćom publikom, naši igrači su spremni da daju svoj maksimum.

- -

„Damir poznaje Gombosa, igrao je protiv njega već ranije na challengerima, dobar je igrač, ali Damir svojim kvalitetom može pobijediti i to bi bilo najbolje za nas jer bi onda Mirza ušao malo opuštenije u drugi singl meč”, kaže naš kapiten Tomislav Brkić.

Slovaci su posljednji trenutak pred žrijebanje napravili izmjenu u svom timu i umjesto Lacka prijavili Igora Zelenaya, dubl igrača sa visokim dubl rankingom (105) koji se tek oporavio od povrede i naknadno se priključio domaćoj ekipi.

Time je pred bh. tim stavljen još teži zadatak, ali naši teniseri čvrsto vjeruju da mogu ostvariti pobjedu.

- -

„Nama je najvažnije da nema povreda, danas ćemo odraditi treninge po planu i ulazimo u meč spremni da se borimo”, kaže Brkić.

U Bratislavi se očekuje i dolazak oko pedeset navijača BiH koji će svojom podrškom pokušati da pomognu našim momcima da dođu do play-offa za ulazak u svjetsku grupu.

Mečeve će direktno prenositi BHT.

Raspored:

Petak (16 sati)

Norbert Gombos – Damir Džumhur

Martin Kližan – Mirza Bašić

Subota (14 sati)

Andrej Martin / Igor Zelenay – Mirza Bašić / Tomislav Brkić

Martin Kližan – Damir Džumhur

Norbert Gombos – Mirza Bašić

Najnovije

Novi udarac Putinu: EU usvojila 14. paket sankcija protiv Rusije

Evropsko vijeće je danas usvojilo 14. paket ekonomskih i individualnih restriktivnih mjera kojima se zadaje dalji udarac Putinovom režimu...