Tomislav Brkić pred duel sa Slovacima: Ulazimo u meč spremni da se borimo

Preporučujemo

U petak 6.aprila u 16 sati mečom Norbert Gombos – Damir Džumhur počinje susret teniskih reprezentacija Slovačke i BiH u okviru 2.kola Davis Cup-a.

Iako pred sobom imaju teškog protivnika koji igra pred domaćom publikom, naši igrači su spremni da daju svoj maksimum.

„Damir poznaje Gombosa, igrao je protiv njega već ranije na challengerima, dobar je igrač, ali Damir svojim kvalitetom može pobijediti i to bi bilo najbolje za nas jer bi onda Mirza ušao malo opuštenije u drugi singl meč”, kaže naš kapiten Tomislav Brkić.

Slovaci su posljednji trenutak pred žrijebanje napravili izmjenu u svom timu i umjesto Lacka prijavili Igora Zelenaya, dubl igrača sa visokim dubl rankingom (105) koji se tek oporavio od povrede i naknadno se priključio domaćoj ekipi.

Time je pred bh. tim stavljen još teži zadatak, ali naši teniseri čvrsto vjeruju da mogu ostvariti pobjedu.

„Nama je najvažnije da nema povreda, danas ćemo odraditi treninge po planu i ulazimo u meč spremni da se borimo”, kaže Brkić.

U Bratislavi se očekuje i dolazak oko pedeset navijača BiH koji će svojom podrškom pokušati da pomognu našim momcima da dođu do play-offa za ulazak u svjetsku grupu.

Mečeve će direktno prenositi BHT.

Raspored:

Petak (16 sati)

Norbert Gombos – Damir Džumhur

Martin Kližan – Mirza Bašić

Subota (14 sati)

Andrej Martin / Igor Zelenay – Mirza Bašić / Tomislav Brkić

Martin Kližan – Damir Džumhur

Norbert Gombos – Mirza Bašić

Najnovije

CIK izreako četiri kazne zbog preuranjene kampanje

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je danas na sjednici, pored ostalog, donijela četiri odluke o sankcioniranju političkih subjekata...