Tragedija na jugu Srbije: Otac troje djece se ubio skokom kroz prozor bolnice

Preporučujemo

Iz bolničke sobe, sa trećeg sprata Internog odeljenja u Vranju, u petak uveče nešto prije 22 sata, skočio je pacijent, koji je sat vremena kasnije podlegao povredama.

Policija je obavila uviđaj, dodaje se, a obdukcija nije naložena, jer nije bilo sumnjivih okolnosti, prenijele su Južne vesti.

- -

U Zdravstvenom centru kažu da je 60-godišnji pacijent, nakon posjete psihijatra, krenuo da namješta krevet i priprema se za spavanje u prisustvu dežurnog medicinskog osoblja i ljekara sa internog odeljenja.

“Dok je dežurni lijekar u prostoriji preko puta obavljao hitan prijem pacijentkinje sa srčanim tegobama, pacijent je skočio kroz prozor bolesničke sobe na trećem spratu Internog odeljenja, o čemu su dežurnog lijekara obavijestili drugi pacijenti”, navode iz Zdravstvenog centra.

Prema njihovim navodima, pacijent iz leskovačkog sela Ravni Del je primljen dan ranije zbog povrede na nozi, a zadržan je na odjeljenju zbog poremećaja u krvnoj slici.

Nakon toga je, kažu u ovoj ustanovi, dobio epileptični napad, pao i povrijedio glavu.

- -

“Organizovan je konzilijarni pregleg lijekara interniste, neurologa i psihijatra. Pacijentu je prepisana odgovarajuća terapija nakon čega je on zaspao”, kažu u Zdravstvenom centru.

Pacijent je, dodaju iz zdravstvene ustanove, u jednom trenutku pobjegao iz bolnice, ali je u pratnji policajaca vraćen na odjeljenje.

“Tokom popodneva nastavio je sa istim uznemiravajućim ponašanjem zbog čega je dežurni lijekar pozvao psihijatra. Psihijatar je obavio razgovor, pregledao pacijenta, propisao terapiju, koju je pacijent primio i on se smirio”, navode iz Zdravstvenog centra.

Međutim, nešto kasnije je skočio kroz prozor, a uprkos borbi ljekara za njegov život, kažu u Bolnici, 60-godišnji pacijent je preminuo jučer u 23:15.

Nadležni organi su obavili uviđaj. Nije naložena obdukcija zbog nepostojanja sumnjivih okolnosti i mrtvozornik je napisao umrlicu.

U Zdravstvenom centru u Vranju su u toku svi postupci koje procedura zahtijeva u ovakvim slučajevima. Sva tijela, kao i Komisija za unutrašnji stručni nadzor, obaviće potrebne analize i izvještaje dostaviti kako Ministarstvu zdravlja, tako i svim nadležnim organima i instuticajama.

Preminuli pacijent je za sobom ostavio suprugu i troje djece.

Najnovije

Masovni protesti na ulicama Tel Aviva: Traži se ostavka Benjamina Netanyahua

Na ulicama Tel Aviva su danas nastavljeni protesti protiv premijera Izraela Benjamina Netanyahua i ostatka vlade koju predvodi. Već sedmicama...