Tragedija na Krku: U požaru kuće pronađeno karbonizirano tijelo

Preporučujemo

U ranim jutarnjim satima u Puntu na Krku došlo je do požara kuće. Nakon gašenja vatrogasci su u njoj pronašli karbonizirano tijelo, piše Novi list.

“Odmah po dojavi da gori kuća relativno smo brzo i stigli na adresu ali nažalost, cijeli drugi sprat već je bio u plamenu”, rekao je u telefonskom razgovoru za Novi list zapovjednik JVP Grada Krka Dinko Petrov.

- -

Borba s vatrom trajala je dva sata dok nismo obuzdali plamen, dok je dogašivanje trajalo još dva sata, objasnio je Petrov.

“Bilo je izuzetno mnogo gorivog materijala i kad smo došli do sobe ugledali smo tijelo na krevetu. I prvi sprat i potkrovlje bilo je puno deka, krpa, gorivog materijala koji je čini mi se bio i natopljen benzinom, a bile su po etažama razmještene i plinske boce pa smo dodatno uložili napor da izbjegnemo i gore posljedice, ali i spriječili ugrožavanje susjednih kuća”, kazao je zapovjednik za Novi list.

Očevid je započeo nakon što je požarište osigurano i okončano dogašivanje gorućeg materijala.

(Merima Druškić)

Najnovije

Sutra dženaza tragično preminulom Adnanu Šemiću

Adnan Šemić iz Mostara preminuo je danas u 23. godini. Borio sa Wilsonovom bolesti, a nekoliko puta se pokušala izvesti...