- Advertisement -

Tramp otkazao sastanak sa Džong Unom

Preporučujemo

Samit SAD i Sjeverne Koreje koji je bio planiran za 12. jun u Singapuru je odložen, saopštio je američki predsjednik Donald Tramp.

“Osjećam da uspostavljamo predivan dijalog i na kraju upravo on i ima značaj. Jako bih želio da se sastanem sa Vama jednom. U isto vrijeme bih želio da Vam se zahvalim na oslobađanju zatvorenika koji se sada nalaze kod kuće sa svojim porodicama. To je bio divan gest i mi ga cijenimo”, napisao je Tramp u pismu sjevernokorejskom lideru.

“Nažalost, na osnovu ogromnog gnjeva i otvorenog neprijateljstva koji je pokazan u Vašoj posljednjoj izjavi, smatram da u ovom trenutku nije preporučljivo održavanje planiranog susreta”, navodi se u pismu koje je objavila Bijela kuća.

Tramp je u pismu Kim Džong Unu saopštio da je spreman da se sastane sa njim u budućnosti.

“Ova propuštena šansa je zaista žalostan trenutak u istoriji”, napisao je Tramp.

Američki predsjednik je ranije naveo da je sjevernokorejski lider “ozbiljno raspoložen” za denuklearizaciju Korejskog poluostrva. On je tada istakao da je u tu svrhu spreman da ponudi garancije bezbjednosti lideru Sjeverne Koreje, pišu Nezavisne novine.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Njemačka će poslati teško naoružanje u Ukrajinu

Njemačka će poslati teško naoružanje Ukrajini, i ova odluka je konačna, izjavila je njemačka ambasadorica u Ukrajini Anka Feldhusen,...