- Advertisement -

Treća tinejdžerka silovana i živa spaljena za sedam dana

Preporučujemo

Treća tinejdžerka je silovana i spaljena živa u proteklih sedam dana u Indiji, piše “Guardian“. Djevojka stara 16 godina preminula je od zadobijenih povreda.

“Guardian“ ističe da su dva muškaraca uhapšena.

Osim toga, oni navode da je tinejdžerku živu zapalio 26-godišnjak zato što je rekla da će reći svojoj porodici za silovanje.

Napad se dogodio u saveznoj državi Madja Pradesh. Iz policije ističu da se silovanje dogodilo u petak dok je djevojka bila sama u kući.

Takođe, policija navodi da je jedan od uhapšenih muškaraca rođak preminule djevojke koji je obavijestio drugog muškarca da je ona sama kod kuće.

Dva slična napada dogodila su se u proteklih sedam dana, kada je jedna djevojka izgubila život, a druga se nalazi u bolnici.

Podsjećamo, silovanje i ubistvo studentkinje u New Delhiju 2012. godine izazvalo je niz masovnih protesta u Indiji, ali država do danas nije uspjela da se izbori sa grupnim silovanjima koja su prilično česta.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Asfaltira se dio trase Marša mira

Marš mira, pješački pohod stazama kojim su se Podrinjci u julu 1995. godine probijali ka slobodnoj teritoriji, nakon dvije...