Trnovo dobija fabriku vode vrijednu dva miliona KM

Preporučujemo

Do prvog maja Trnovo će dobiti fabriku za proizvodnju flaširane vode, potvrdio je za BiznisInfo načelnik ove opštine Dragomir Gagović.

Kompanija Ruding iz Istočnog Sarajeva koja je dobila koncesiju na korištenje vode, u fabriku će uložiti blizu dva miliona KM a posao će dobiti 20 radnika. Izgradnja objekta je već započela, piše radiosarajevo.ba.

Radovi na tlu su završeni i u narednim danima trebala bi biti postavljena konstrukcija hale. Nakon toga slijedi instalacija mašina i opreme.

Fabrika će u prvoj fazi proizvoditi samo flaširanu vodu. Najveći dio namijenjen je za izvoz, za početak na tržišta arapskih zemalja, dok će se manji dio naći i na bh tržištu.

Isporuke na inostrana tržišta već su dogovorene.

“Trenutno je u toku registracija firme u Trnovu i opština će pružiti svu potrebnu podršku da investicija bude realizovana na vrijeme i da fabrika u maju počne sa radom kako ugovorene isporuke ne bi došle u pitanje“, kazao je Gagović.

On je dodao i da će ova investicija mnogo značiti za Opštinu Trnovo jer na ovom području ne postoji druga fabrika za proizvodnju vode.

Najnovije

Šta američki State Department kaže o terorizmu u Bosni i Hercegovini

State Department, odnosno Ministarstvo vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država, objavilo je izvjetšaj o terorizmu u svijetu za 2022. godinu. U...