- Advertisement -

Trodnevna vremenska prognoza za BiH: Temperature i do minus 17

Preporučujemo

Zadnji dani februara bit će najhladniji ove zime u BiH.

Prema trodnevnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda FBiH, u utorak će u Bosni oblačno vrijeme sa snijegom. Visina novog snježnog pokrivača od 1 do 10, u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne od 5 do 15, lokalno i do 20 cm.U Hercegovini pretežno oblačno sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini padavine postepeno prestaju poslije podne, uz smanjenje oblačnosti na jugu i jugoistoku. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnje temperature od -12 do -6, na planinama do -20, na jugu od -5 do 0, a dnevne od -8 do -4, na jugu od 0 do 4 °C.

Srijeda

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno sunčano. U ostatku Bosne oblačno. Ponegdje u Bosni sa slabim snijegom. Jutarnje temperature od -16 do -10, na planinama do -20, na jugu od -7 do -2, a dnevne od -8 do -2, na jugu od -1 do 3 °C.

Četvrtak

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima sa snijegom. U Hercegovini u večernjim satima se očekuje prelazak snijega u kišu. Jutarnje temperature od -17 do -11, na jugu od -6 do -1, a dnevne od -5 do 1, na jugu od 2 do 6 °C.

Petak

U petak oblačno vrijeme. U Bosni sa snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Padavine prestaju krajem dana i u večernjim satima. Jutarnje temperature od -8 do -2, na jugu od 1 do 5, a dnevne od -3 do 1, na jugu do 2 do 8 °C.

Prema pisanju portala Accuweather u pojedinim dijelovima Balkana bi zbog veoma hladnog vremena kojeg će uzrokovati ledeni talas sa Sibira i obilnih sniježnih padavina biti obustavljena nastava, dok će nevrijeme uzrokovati i velike probleme u saobraćaju.

Navode se i gradovi u kojima bi se to moglo desiti. To su Sarajevo, Beograd, Niš i Bukurešt.

Inače, zbog snijega i velikuh minusa već danas su zatvorene škole u Krajini i Livanjskom kantonu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Uz podršku općina iz Turske: U Potočarima otvorene dvije kuće staračkog doma za majke Srebrenice

U Potočarima su otvorene dvije kuće staračkog doma za majke Srebrenice koje su svoje porodice izgubile u agresiji na...