- Advertisement -

Trojica osumnjičenih za ubistvo Kenina Lukača predati u Tužilaštvo KS

Preporučujemo

Policija Kantona Sarajevo jučer je pronašla i uhapsila tri lica koja se dovode u vezu sa ubistvom Kenina Lukača, a danas su predati u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

-Trojica osumnjičenih koji se dovode u vezu sa ubistvom predati su u nadleznost KTKS. Bit će zadržani 24 sata i nakon što ih u tom zakonskom roku ispita postupajući tužilac odlučit će o daljnjim mjerama-, saopšteno je iz Tužilaštva KS.

Riječ je o uhapšenim Asmiru Murtoviću, Vedadu Višnjiću i Seadu Adiloviću.

Navedene osobe su locirane i pronađene jučer na lokalitetu Stupa, područje općine Ilidža, nakon čega su opkoljeni od strane policijskih službenika i potom, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, lišeni slobode.

Podsjećamo, ovo ubistvo je povezano sa nedavnom likvidacijom Mehmeda Ramića također na Pofalićima, a nakon kojeg je osumnjičeni ubica Adel Kabaš pobjegao od policije i postoji vjerovatnoća da se nalazi van granica BiH. Adel Kabaš se nekada prezivao Murtović, ali je važno istaći da je nakon vjenčanja uzeo prezime supruge.

Pročitajte:  Poznata imena policajaca i drugih optuženika za fingiranje saobraćajnih nesreća
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Efendić: Članove Predsjedništva BiH ne biraju Hrvati, Bošnjaci ili Srbi, nego građani BiH

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić oglasio se na svom Facebook profilu povodom rasprava o izbornom sistemu u BiH...