“Trojka” ne želi raspravljati u Skupštini o sigurnosti u Kantonu Sarajevo

Preporučujemo

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić nije sazvao hitnu sjednicu na temu sigurnosti u KS. Naime, opozicione stranke uputile su zahtjev za sazivanje sjednice, a nakon ubistva devetnaestogodišnjeg Farisa Pendeka u Sarajevu krajem januara.

Šef Kluba Stranke za BiH Muamer Bandić smatra da se većina u KS ne želi suočiti sa stvarnim problemima.

- -

– Nažalost, ne dozvoljava se opoziciji da izađe sa svojim stavom i da se izjasni o trenutnom politčkom stanju, a sigurnost je stvar politika koje nam je donijela vladajuća “Trojka” koja o sigurnosti ne želi uopće pričati. Oni ne smatraju da je stanje u kojem naša djeca budu ubijena u nekoj saobraćajnoj prepirci, razlog za sazivanje zakonodavnog organa – kazao je Bandić.

Klubovi SDA, DF i SBiH u Skupštini Kantona Sarajevo uputili su zahtjev za održavanje hitne sjednice Skupštine KS.

Između ostalog su naveli kako očekuju skoro zakazivanje hitne sjednice jer bi u suprotom, svaka druga odluka pokazala da živimo u stanju totalizarizma, gdje vlast predvođena strankama SDP, NS i NIP zabranjuje i rasprave o temama o kojima ne žele da se govori.

Podsjećaju da je na sjednici Kolegija 9. februara predsjedavajući Skupštine Elvedin Okerić samovoljno odbio zakazivanje sjednice “uz skandalozno obrazloženje kako je sigurnosna situacija stabilna i nema potrebe o njoj raspravljati”.

Najnovije

Kuda plovi taj broj: SDP u Mostaru ne zna ni šta bi sa sobom, a kamoli sa NiP-om, razgovaraju sa SDA, a žele “sve”

Članovi SDP-a rijetko znaju na čemu su. Možda bi oni i znali, ali kud plovi brod Nermina Nikšića, a...