Trudnu Kristinu izbo 88 puta: Monstrum David Komšić na suđenju izjavio da se ne osjeća krivim

Preporučujemo

Na Županijskom sudu u Zagrebu jutros je počelo suđenje Davidu Komšiću, dvadesetogodišnjaku koji se tereti za brutalno ubistvo Kristine Krupljan. On je, kako ga se tereti u optužnici, dana 22. februara 2017. nožem izmasakrirao osamnaestogodišnju Kristinu Krupljan s kojom je više godina, uz prekide, bio u vezi.

Nezaposleni konobar izbo je Kristinu nevjerovatnih 88 puta.  Djevojci, koja je bila i trudna, nije bilo spasa. Prema navodima optužnice napao je nožem u automobilu.

- -

Na ponovljeni upit sutkinje ostaje li kod onoga što je rekao na pripremnom ročištu da se ne osjeća krivim David Komšić je odgovorio:

-Naravno!

Riječ je o slučaju koji je, u prvom redu zbog brutalnosti samog čina, šokirao javnost. Nakon ubistva otkrilo se kako je Komšić već ranije prijetio djevojci pa se postavilo pitanje je li ova tragedija mogla biti spriječena.

Njena majka Vesna Krupljan baš je jučer, dan prije početka suđenja, u RTL-ovoj Potrazi kazala kako do ubistva ne bi ni došlo da se mladiću nije gledalo kroz prste.

- -

“A to je sve zato što policija nije ništa radila – jer oni imaju novca. Da je policija napravila nešto ne bi do toga došlo”, rekla je Vesna Krupljan.

“On je znao da je ona trudna s drugim dečkom, da će se udati, da će u devetom mjesecu roditi. I oni su se našli u Nokturnu na večeri, onda su se zajedno došli tu pred zgradu”, prisjetila se majka večeri kad je njena kćerka ubijena.

Nalaz obdukcije pokazao je da se Kristina grčevito branila te da je prilično dugo vremena patila.

“Smrt sada pokojne Kristine Krupljan nije nastupila trenutno. U prilog svjesnosti oštećene govore aktivne i pasivne ozljede na rukama… Nije se moguće preciznije izjasniti, ali s obzirom na brojnost ozljeda, oštećena je mogla biti svjesna nekoliko minuta, kroz koje je vrijeme oštećena patila, a radilo se o patnji jakog intenziteta… Ovo je vjerovatno trajalo koliko i samo ozljeđivanje”, stoji u nalazu obdukcije.

Kristina je, dakle, bila živa praktički do posljednjeg uboda.

David Komšić, je iz Kiseljaka (BiH) emigrirao u Zagreb.

(Index.ba)

Najnovije

Povećana količina pesticida: U RS-u zabranjen uvoz pošiljki jagoda iz Albanije

Fitosanitarna inspekcija RS-a zabranila je uvoz dvije pošiljke jagoda od 1.370 kilograma, porijeklom iz Albanije, kod kojih je potvrđen...