Trump Kimu: SAD ima veće i moćnije nuklearno dugme

Preporučujemo

Američki predsjednik Donald Trump poručio je danas putem Twittera sjevernokorejskom lideru Kim Jong-unu da ima mnogo veće i bolje nuklearno dugme od njega.

Kako prenosi AP, Trump je to poručio kao odgovor na Kimovu objavu da je njegovo dugme za nuklearno oružje spremno, a da je u njegovom domašaju čitavo američko kopno.

- -

“Sjevernokorejski lider Kim Jong-un upravo je izjavio da je ”njegovo nuklearno dugme u svakom trenutku na stolu”. Hoće li ga, molim vas, neko iz njegovog istrošenog i neuhranjenog režima obavijestiti da i ja imam nuklearno dugme, samo što je ono mnogo veće i mnogo moćnije od njegovog, i moje dugme radi”, objavio je Trump na Twitteru.

Američka agencija objašnjava da Trump ne posjeduje stvarno nuklearno dugme na svom radnom stolu, već da taj sistem može da se pokrene određenim procedurama o kojima vodi računa grupa vojnih oficira koji su u stalnoj pratnji američkog predsjednika.

(Merima Druškić)

Najnovije

Sarajka A.S. uhapšena zbog pomaganja počiniocima krivičnog djela

Sarajevska policija večeras oko 20.15 sati uhapsila je 44-godišnju ženu inicijala A.S. iz Sarajeva, zbog sumnje da je pomagala...