Trump najavio bojkot izbora

preporučujemo

Bivši predsjednik SAD Donald Trump rekao je da republikanski glasači neće izaći na izbore 2022. i 2024. godine ako stranka nekako ne uspije preokrenuti rezultate izbora na kojima je izgubio od Joe Bidena 2020. godine, piše Independent.

Trump, kojemu je zabranjen pristup Twitteru i Facebooku nakon što je gomila njegovih pristaša uletjela u zgradu Kapitola u Washingtonu, naizgled je uvjetovao buduće učestvovanje svojih glasača u demokratskom procesu, čemu je doprinijelo često ponavljanje teze o izbornoj prevari od strane republikanskih zastupnika.

– Ako ne riješimo izbornu prevaru 2020. (koju smo temeljito i zaključno dokumentirali), republikanci neće glasati ‘22 ili ’24 –  napisao je bivši predsjednik i dodao da je to republikancima najvažnija stvar”.

U više od 11 mjeseci koliko je prošlo od izbora, nisu se pojavili nikakvi dokazi o prevari koji bi ukaljali pobjedu Bidena, unatoč brojnim pokušajima da se provedu revizije izbornih rezultata, piše Independent.

Najnovije

Vukanović: Zašto ne uhapsite Đokića, držite ga kao psa na lancu

Poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović obratio se na današnjoj sjednici NSRS te upitao ministra unutrašnjih poslova...